Revolutionerar framtidens uppkopplade och automatiserade mobilitet i Storbritannien

Programmet CAM Scale-Up UK, som drivs av Zenzic och initierades av den brittiska regeringen 2020, har spelat en avgörande roll för att främja utvecklingen av banbrytande lösningar som driver framtidens självkörande fordon. Under åren har 22 innovativa företag fått stöd från programmet, vilket har resulterat i genombrott som autonoma passagerar- och godslösningar, väderstyrda radar-teknik och AI-drivna perceptionsystem.

När programmet nu förbereder sig för sitt femte år söker det återigen efter banbrytande startups och företag för att delta i CAM-möjligheten i Storbritannien. Entreprenörer uppmanas att delta i programmet och ansöka om finansiering som en del av 2024-kullen, vilket ger dem en unik möjlighet att testa sina produkter eller tjänster i realistiska miljöer genom CAM Testbed UK-anläggningarna, som är världsledande inom området. Detta påskyndar inte bara deras marknadsutvecklingsstrategi, utan förbättrar också deras globala synlighet.

Centret för uppkopplade och autonoma fordon (CCAV), i samarbete med Plug and Play, utgör en stark grund för Zenzic CAM Scale-Up UK-programmet. Genom att fokusera på att stödja startups och små och medelstora företag spelar programmet en avgörande roll för att främja CAM-ekosystemet samtidigt som Storbritannien positioneras som en ledande kraft inom uppkopplad och automatiserad mobilitetslösningar.

Mark Cracknell, Program Director på Zenzic, betonade vikten av att stödja visionära små och medelstora företag för att behålla Storbritanniens konkurrenskraft inom sektorn. Han uppmanade fordons- och teknikföretag att gripa denna möjlighet, utveckla sina idéer och bidra till sektorns tillväxt. Cracknell underströk att skarpa hjärnor och innovativa företag är avgörande för att driva fram självkörande och uppkopplade transportsystem för framtiden.

Ett anmärkningsvärt projekt stött av CAM Scale-Up UK-programmet är utvecklingen av världens första självkörande robot som kan laga potthål. Den utvecklas av Robotiz3d, ett teknikföretag baserat i Daresbury, i samarbete med forskare från University of Liverpool och ingenjörer från Hertfordshire County Council highways. Denna banbrytande robot har väckt uppmärksamhet över hela världen. I en banbrytande försök kommer roboten att testas på vägar i Hertfordshire under det kommande året.

Lisa Layzell, VD för Robotiz3d, uttryckte stor tacksamhet över att få vara en del av CAM Scale-Up UK-programmet. Hon erkände programmet för att ha kopplat ihop dem med nyckelaktörer inom CAM-branschen, underlättat tillgången till världsledande testanläggningar och drivit utvecklingen av deras banbrytande arbete. Stödet från Zenzic har varit ovärderligt och har möjliggjort deras framsteg samt banat vägen för kommande tester på allmänna vägar.

Programmet CAM Scale-Up UK fortsätter att revolutionera framtidens uppkopplade och automatiserade mobilitet i Storbritannien genom att främja innovativa företag och främja samarbete för att driva sektorn framåt. Med kontinuerligt stöd formar dessa initiativ transportlandskapet och positionerar Storbritannien i framkant av den globala tävlingen.

Frågor och svar:

Privacy policy
Contact