Amazons AI-teknik stoppar miljontals bedrägliga recensioner

Amazon, den stora e-handelsjätten, har framgångsrikt stoppat hundratals miljoner falska recensioner genom att använda den senaste artificiella intelligens (AI)-tekniken. Kundrecensioner har länge varit en viktig del av shoppingupplevelsen på Amazon och hjälpt miljontals kunder att fatta informerade köpbeslut. Men Amazon har gjort det till en prioritet att förhindra att oseriösa aktörer utnyttjar deras betrodda plattform.

Innan en kunds recension publiceras online använder Amazon AI-algoritmer för att analysera innehållet för signaler som indikerar dess äkthet. Även om majoriteten av recensionerna uppfyller Amazons standarder och snabbt publiceras, vidtar företaget snabbt åtgärder mot misstänkt missbruk av recensioner. Detta inkluderar att blockera eller ta bort falska recensioner, återkalla recensionsrättigheter och till och med vidta rättsliga åtgärder mot förövarna.

I fall där en recension väcker misstankar men kräver ytterligare undersökning har Amazon ett team av experter utredare som är utbildade att identifiera oseriöst beteende. Dessa utredare granskar ytterligare signaler och data för att samla bevis innan de vidtar lämpliga åtgärder. Bara under 2022 har Amazon proaktivt stoppat över 200 miljoner misstänkta falska recensioner över hela sin globala marknadsplats.

Josh Meek, Senior Data Science Manager på Amazon Fraud Abuse and Prevention-teamet, betonar vikten av att förhindra falska recensioner som medvetet vilseleder konsumenter. Med miljontals användare strävar Amazon efter att se till att recensioner återspeglar genuina kunders åsikter på ett korrekt sätt. Följaktligen övervakar företaget noggrant och tillämpar policyn för att skydda både kunder och ärliga säljare som förlitar sig på deras plattform.

Amazon använder avancerade AI-tekniker, inklusive maskininlärningsmodeller, tekniker för naturligt språk (NLP) och djupa grafiska neurala nätverk (GNN), för att upptäcka och eliminera manipulerade betyg, falska konton och grupper av oseriösa aktörer. Dessa tekniker analyserar olika datapunkter och bedömer avvikelser som kan indikera falska eller motiverade recensioner.

Meek erkänner att det inte alltid är enkelt att skilja mellan äkta och falska recensioner. Faktorer som recensionshastighet, reklaminvesteringar och förekomsten av grammatiska fel tjänar inte alltid som pålitliga indikatorer. Amazons omfattande tillvägagångssätt kombinerar avancerad teknik och dataanalys för att identifiera djupare mönster av missbruk och säkerställa en pålitlig shoppingupplevelse för kunderna.

Rebecca Mond, Head of External Relations, Trustworthy Reviews hos Amazon, bekräftar företagets engagemang för att upprätthålla en pålitlig marknadsplats. Amazon söker ständigt innovativa sätt att bekämpa falska recensioner och skydda sina kunder, så att de kan handla med förtroende.

För att lära dig mer om Amazons fortsatta ansträngningar för att bekämpa falska recensioner, besök deras webbplats.

Vanliga frågor

Hur identifierar Amazon falska recensioner?
Amazon använder en kombination av AI-tekniker, inklusive maskininlärningsmodeller och tekniker för naturligt språk, för att identifiera kända indikatorer på falska recensioner. Dessutom undersöker experter misstänkta recensioner och samlar ytterligare bevis.

Hur många falska recensioner har Amazon förhindrat?
Bara under 2022 blockerade Amazon över 200 miljoner misstänkta falska recensioner över sina globala butiker.

Vilka åtgärder vidtar Amazon mot falska recensioner?
Amazon vidtar snabba åtgärder mot falska recensioner, inklusive att blockera eller ta bort dem, återkalla recensionsrättigheter, blockera användarkonton för oseriösa aktörer och vidta rättsliga åtgärder vid behov. De prioriterar att upprätthålla en pålitlig shoppingupplevelse för kunderna.

Hur skiljer sig Amazon mellan äkta och falska recensioner?
Amazons avancerade teknik och dataanalys går bortom ytligheten och analyserar djupa mönster av missbruk för att korrekt identifiera falska recensioner. Faktorer som reklaminvesteringar eller grammatiska fel är inte alltid pålitliga indikatorer.