Onderzoeken van de uitdagingen van voetgangersdetectie voor zelfrijdende auto’s

In stedelijke gebieden waar autonoom voertuigtesten zijn toegestaan, bevinden voetgangers zich vaak voorzichtig navigerend door zebrapaden, onzeker over hoe zelfrijdende auto’s zullen reageren op hun aanwezigheid. Om inzicht te geven in de complexiteit van voetgangersdetectie heeft een team van innovatieve makers in Londen een uniek spel ontwikkeld genaamd “Hoe (niet) geraakt te worden door een zelfrijdende auto”.

In tegenstelling tot traditionele spellen is het doel hier om een gesimuleerd zebrapad over te steken zonder gedetecteerd te worden door een camera die personen detecteert. De onderliggende veronderstelling is dat als iemand onopgemerkt door de camera kan gaan, ze mogelijk een autonoom voertuig kunnen slim af zijn en een ongewenste botsing kunnen voorkomen. Terwijl spelers deze opwindende uitdaging aangaan, willen de makers van het spel de talloze complexiteiten laten zien waarmee zelfrijdende autosystemen worden geconfronteerd.

De ontwikkelaars, onder leiding van Daniel Coppen, de creatief directeur van het ontwerp/artistieke eenheid Playfool, geloven dat het aanbieden van een diverse reeks scenario’s cruciaal is. Coppen benadrukt dat het spel talloze mogelijkheden omvat, zoals kinderen in kostuums, mensen die voorwerpen dragen, of zelfs mensen in rolstoelen. Deze complexe gebruiksscenario’s zijn bedoeld om de onvoorspelbare aard van werkelijke voetgangerssituaties vast te leggen, waar zelfrijdende auto’s in een fractie van een seconde beslissingen moeten nemen om de veiligheid te waarborgen.

Hoewel het primaire doel is om een vermakelijke ervaring te bieden, hopen de makers ook dat hun inspanningen zullen bijdragen aan de vooruitgang van zelfrijdende technologie. Door spelers uit te dagen en hun geanonimiseerde beelden te verzamelen, hoopt het team het resulterende dataset te delen met onderzoeksinstellingen. De hoop is dat deze waardevolle bron zal bijdragen aan trainingsmethoden voor zelfrijdende auto’s, waardoor ze slimmer en veiliger worden in het detecteren en reageren op voetgangers.

Het is vermeldenswaard dat de makers erkennen dat ze niet weten of er op dit moment zelfrijdende bedrijven vergelijkbare voetgangersdetectietechnieken gebruiken. Ze geloven echter dat ongeacht het gebruik van hun gegevens, de methoden en inzichten die voortkomen uit het verslaan van het spel inspiratie kunnen bieden voor verbeteringen in voetgangersdetectietechnologie. Bovendien kan het beeldmateriaal een luchtige afwisseling bieden voor ingenieurs te midden van het nauwgezette proces van het compileren van code.

FAQ:

V: Wat is het doel van het spel “Hoe (niet) geraakt te worden door een zelfrijdende auto”?

A: Het doel van het spel is om een gesimuleerd zebrapad over te steken zonder gedetecteerd te worden door een camera die personen detecteert, om te laten zien hoe men mogelijk detectie kan vermijden door een autonoom voertuig.

V: Wat is het doel van het creëren van diverse scenario’s in het spel?

A: De makers van het spel geloven dat het opnemen van diverse scenario’s, zoals kinderen in kostuums, mensen die voorwerpen dragen en personen in rolstoelen, helpt om de onvoorspelbare aard van werkelijke voetgangerssituaties vast te leggen die zelfrijdende auto’s moeten navigeren.

V: Wat is het potentiële effect van het spel op zelfrijdende technologie?

A: De makers van het spel willen de geanonimiseerde beelden die verzameld zijn van spelers delen met onderzoeksinstellingen. Deze dataset kan helpen bij het trainen van zelfrijdende auto’s om hun voetgangersdetectiemogelijkheden te verbeteren, waardoor ze uiteindelijk slimmer en veiliger worden.

V: Gebruiken zelfrijdende bedrijven momenteel vergelijkbare voetgangersdetectiemethoden?

A: De makers geven toe dat ze geen informatie hebben over de specifieke technieken van bedrijven. Ze geloven echter dat de methoden en inzichten die voortkomen uit het verslaan van het spel verbeteringen kunnen inspireren in voetgangersdetectietechnologie die wordt gebruikt door bedrijven die autonome voertuigen produceren.

V: Welke rol speelt het beeldmateriaal uit het spel bij de ontwikkeling van zelfrijdende technologie?

A: Hoewel de makers niet zeker zijn of zelfrijdende bedrijven het beeldmateriaal zullen gebruiken, hopen ze dat het inspiratie en luchtige momenten kan bieden voor ingenieurs, als een onderbreking van hun intensieve programmeerwerk.