ENS:n perustaja valmistautuu patenttitaisteluun Unstoppable Domainsin kanssa

ENS:n perustaja ja pääkehittäjä Nick Johnson valmistautuu immateriaalioikeuskiistaan kilpailevan Unstoppable Domainsin kanssa. CoinDeskin haastattelussa Johnson ilmaisi päättäväisyytensä puolustaa ENS:n työtä sekä avoimen lähdekoodin tärkeyttä.

Kiista syntyi, kun Johnson huomasi, että Unstoppable oli saanut patentin ENS:n kehittämille innovaatioille. Huolestuneena siitä, että Unstoppable saattaisi hyödyntää tätä etuaan, Johnson harkitsee patentin haastamista. Vaikka asiasta on käyty neuvotteluja kulissien takana, sopimukseen ei ole päästy.

ENS esittelee verkkotunnuksen protokollan, joka antaa Ethereum-käyttäjille oman nimen, kuten ”alice.eth”, korvaten pitkän alkumerkkisen lohkoketjuosoitteen heidän krypto-lompakoilleen. Unstoppable Domains tarjoaa vastaavaa palvelua eri protokollien kautta.

Johnson korosti avoimen lähdekoodin merkitystä ja ilmaisi henkilökohtaisen panoksensa asiaan. Hän haastoi Unstoppablen tarjoamaan ”ehtymätön ja peruuttamaton patenttilupaus” vahvistaakseen sitoutumuksensa. Unstoppablen toimitusjohtaja Matthew Gould vastasi korostaen tarvetta yhteistyöhön ja keskusteluun alati muuttuvassa toimialan maisemassa.

Patenttikiista heijastaa jännitettä lohkoketjualan sisällä avoimen lähdekoodin eetoksen suhteen. Vaikka avoimen lähdekoodin periaatteet ovat olleet keskeisiä alan kehityksessä, jotkut yritykset ovat turvautuneet työnsä patentointiin ja oikeuksiensa valvontaan oikeudellisten kanavien kautta.

Johnsonin pyrkimyksistä huolimatta ENS:n ja Unstoppablen väliset erot ovat edelleen ratkaisematta.

FAQ: